Naturbruk på gymnasiet

Idag finns massor av olika gymnasieskolor och program att välja på. Gymnasiet är för många en mycket bra tid i livet och det beror till stor del på att det är möjligt att läsa nästan vad som helst – samhälle och natur i all ära, men det finns mycket, mycket mer. Några exempel är florist, ekonomi, måleri, fordon, el, media och idrott. Men det finns en linje som är lite mer förberedande än de andra: naturbruk.

Naturbruksgymnasium
Det finns gott om gymnasieskolor som har naturbruk som inriktning. Dessa skolor finns över hela landet och är utmärkta för den som är intresserad av jordbruk, djurskötsel eller någon annan typ av naturbruk. Exempel på skolor med naturbruk är Djurgymnasiet i Stockholm, Berga naturbruksgymnasium, Svalöfs gymnasium, Vretagymnasiet i Östergötland, Hvilan Utbildning i Skåne och Kalix naturbruksgymnasium. Utöver dessa finns många fler.

Det är med andra ord möjligt att studera naturbruk på gymnasiet var man än bor i landet. Om man vill eller av någon anledning behöver flytta fungerar också det eftersom de allra flesta naturbruksgymnasierna har ett internat. Varje skola har också resurser såsom djur, jordbruksfält och redskap. Det är en spännande och givande upplevelse att gå på ett gymnasium för naturbruk, speciellt om det är något man har tänkt arbeta med i framtiden.