Dags att flytta ditt kassaskåp?

Transportera kassaskåpEtt kassaskåp är oftast väldigt tungt och otympligt, och därför ingår det fler risker i att flytta ett kassaskåp än att flytta vanliga möbler eller andra stora föremål. Därför är det viktigt att anlita en professionell flyttfirma som har den erfarenhet och kompetens som krävs när man behöver få sitt kassaskåp flyttat.

Hur sker flytten?

Det behövs specialredskap och ett tillräckligt antal flyttarbetare för att flytta ett kassaskåp. Om det till exempel ska bäras uppför en trång trappuppgång flera trappor upp, behövs vanligtvis mellan fyra och sex personer för kassaskåpsflytten. Kassaskåpet kan vid flytt på plan mark placeras på en säckkärra eller tunggods pirra. Ett annat alternativ är så kallade hydrauliska transportmaskiner, som är försedda med hjul och kan lyfta upp kassaskåpet för att man ska kunna flytta det över plana ytor. När kassaskåpet sedan förs in i huset och ska upp en eller flera våningar kan det i bästa fall transporteras upp med hiss, om en sådan finns. Finns det ingen hiss, eller om dess maxkapacitet inte räcker till, så används specialtillverkade trappgående pirror för att få upp kassaskåpet via trapporna i stället.

Vem kan behöva anlita en professionell firma för kassaskåpsflytt?

Vem som helst som har köpt en nytt eller begagnat kassaskåp kan anlita en firma för tjänsten kassaskåpsflytt. Det finns ett flertal flyttfirmor över hela landet som erbjuder flytt av kassaskåp från inköpsplatsen till hemmet eller kontoret. Om du har tänkt köpa ett nytt kassaskåp kan det vara bra att veta att allt fler försäljare erbjuder sina kunder fri frakt. Det lönar sig att även fråga om inbärning, då detta kan räknas som en separat tjänst och inte alltid ingår automatiskt.

Det finns många olika faktorer som inverkar på priset, till exempel hur lång sträcka skåpet ska flyttas och hur många trappor upp, men oftast ger flyttfirman ett grundpris som du kan utgå ifrån. Det är också bra att ha en försäkring som kan täcka eventuella förslitningar och andra typer av skador på golv, väggar och möbler som kan uppkomma i samband med flytten. Ta kontakt med en flyttfirma som är specialiserad på kassaskåpsflyttar där du bor för att få veta mer.