Kreditkort – skydd mot bedrägerier

kreditkortAlla har vi hört talas om kreditkort och att rika personer ofta handlar med kreditkort i böcker och filmer är ingen nyhet. Men hur många vet egentligen vad det betyder? Ett kreditkort är precis som ett vanligt betalkort men utan eget konto. Pengarna kommer istället från kreditkortsföretaget som man fått kortet av och de lånar då ut pengar på det belopp som finns debiterat på kortet. Hur mycket av det som sedan används är upp till låntagaren, men han eller hon måste kunna betala tillbaka pengarna i slutet av månaden.

Kreditkorten – förföljda av bedrägerier
Kreditkortsbedrägerier är tyvärr ganska vanligt. I Sverige är det dock rätt säkert i jämförelse med andra delar av världen. Därför finns en del knep att ta till för att skydda sig.

Det första och absolut enklaste man bör göra är att kontrollera sitt kreditkortskonto varje vecka. På så sätt kan man upptäcka om någon dragit för mycket pengar. Märker man att det är så ska man ta kontakt med företaget som givit ut ens kreditkort. Man ska aldrig någonsin lämna ut sin PIN-kod ill någon. Detta innefattar även banker och familjemedlemmar. Det är även otroligt viktigt att aldrig lägga ifrån sig sitt kreditkort på öppen plats.